fbpx
Melyik SKIN1004 fényvédő a legmegfelelőbb számodra?

Jó hírünk van! Új taggal bővítettük a SKIN1004 napfényvédő kínálatunkat, éppen időben, mielőtt megkezdenéd a nyári vakációt! A sokak által kedvelt Madagascar Centella Air-Fit Suncream Light-hoz csatlakozott egy erőteljesebb formula- a Madagascar Centella Air-Fit Suncream Plus – és ne feledkezzünk meg a Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum rendkívül hidratáló formulájáról sem. Webshopunkon rengeteg napfényvédő krém, stift és szérum közül válogathatsz, és hogy könnyebb legyen a választás most bemutatom neked a SKIN1004 fényvédőit. Fedezzük fel együtt, hogy melyik a legmegfelelőbb számodra!

Először is, tanuljuk meg értelmezni a fényvédők címkéjét

Amikor fényvédőkről van szó, sok-sok rövidítést és tudományos kifejezést használnak a gyártók. Ha nem vagy tisztában velük, elég kuszának tűnhet, hogy melyik is lenne a legmegfelelőbb napfényvédő számodra.

A fényvédők védelmet nyújtanak a nap UV (UltraViolet) sugarai ellen, amelyeknek több fajtája létezik.

UVA sugarak – mélyen behatolnak a bőrbe, és bőröregedést valamint rákot okozhatnak.

UVB sugarak – leégést okoznak, és megváltoztatják a bőröd színét.

UVC sugarak – ezt a fajta sugárzást a Föld légköre nyeli el, és nem éri el az emberi bőrt.

Amikor ránézel egy fényvédő címkéjére, gyakran találkozhatsz az SPF és PA rövidítésekkel. Ezek a különböző típusú UV-sugárzás elleni védelemhez kapcsolódnak. A PA (Protection Grade of UVA), ahogy a neve is sugallja, védi a bőrt az UVA sugaraktól. A PA jelet követő „+” jelzi, hogy mekkora az adott termék hatásfoka. A lehető legmagasabb fokozat a PA++++, és a minimum, amit keresned kell, nem kevesebb, mint PA+++.

Az SPF (Sun Protection Factor) csak az UVB sugaraktól védi a bőrt. Minél magasabb az SPF száma, annál nagyobb védelmet nyújt, így a megfelelő napvédelem érdekében, én azt tanácsolom, hogy mindig legalább SPF30-as faktorú fényvédőt keress.

Fizikai vagy kémiai fényvédő?

Ezzel a két megnevezéssel is biztosan találkoztál már fényvédők dobozán, de mit is jelentenek pontosan?
A fizikai kifejezést azon napfényvédők leírására használják, amelyek tulajdonképpen egy gátat képeznek a bőr tetején, és így blokkolják az UV-sugarakat. A védőréteget ásványi anyagok, például cink-oxid felhasználásával hozzák létre, ezért ezeket gyakran ásványi fényvédőnek is nevezik. Azonnali védelmet nyújtanak az UV sugarakkal szemben, azonban testesebb formulával rendelkeznek, hogy megfelelő védőréteget hozzanak létre. Ez az oka annak, hogy néha egy fehéres vékony filmréteget hagynak a bőrön .

A kémiai napfényvédők összetételüket illetően sokkal könnyebbek, így szinte beleolvadnak a bőrbe. Hatásmechanizmusukat tekintve, úgy reagálnak az UV-sugarakra, hogy amikor azok a bőrt érintik, a sugárzást ártalmatlan hővé alakítják. Mivel időre van szükség ahhoz, hogy adaptálódjanak bőröd felületéhez, a legjobb, ha legalább 20 perccel azelőtt alkalmazod a kémiai fényvédőket, mielőtt közvetlen napfénynek lennél kitéve.

Madagascar Centella Air-Fit Suncream Plus SPF50+ PA++++

A SKIN1004 bestseller fizikai fényvédője magas SPF faktorral és PA értékkel. A 20% Centella Asiatica kivonatot tartalmazó napfényvédő nyugtató tulajdonságokkal is rendelkezik, így tökéletes választás irritált, érzékeny és pattanásos bőrre. Ez a fényvédő nátrium-hialuronátot is tartalmaz, amely nagyszerűen hidratál, és a niacinamidnak köszönhetően, ragyogásfokozó hatása van, így csökkentve a sötét foltok láthatóságát..

A nemkívánatos fehér filmréteg elkerülése érdekében az Air-Fit Suncream Plus megőrizte a Centella Asiatica kivonat természetes világosbarna árnyalatát, hogy jobban illeszkedjen a különböző bőrtónusokhoz. 

Bőrtípus: érzékeny bőr, kombinált bőr, zsíros bőr

Madagascar Centella Air-Fit Suncream Light SPF30 PA++++

Ez az Air-Fit Suncream könnyebb, gyengédebb változata az érzékeny bőr megnyugtatására. A fényvédőket a nap folyamán 2 óránként ajánlott újrakenni, és a túl hosszú összetevő lista, extrém érzékeny bőr esetén, egyenes utat jelenthet az irritációhoz. A probléma megoldására, a SKIN1004 létrehozott egy Light verziót.
A Centella Asiatica kivonat mellett a kövér porcsin és a szívlevél kivonat kombinációja egyedülálló bőrápoló komplexet alkot, melynek célja az érzékeny bőr gyógyítása. A Madagascar Centella Air-Fit Suncream Light változata csak cink-oxidot tartalmaz ásványi szűrőként. Ez kisebb irritációs kockázatot jelent, mint több ásványi filter egyidejű kombinálása. A termék SPF fokozata 30-as.

Bőrtípus: érzékeny bőr

Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF50+ PA++++

A SKIN1004 első kémiai fényvédője és a Hyalu-Cica termékcsalád jeles tagja a hidratálásra, a nedvességtartalom megőrzésére és a magas UV-védelemre összpontosít. Szérumszerű textúrájával ez a fényvédő harmatosan friss megjelenést kölcsönöz, és még a legszárazabb bőrt is mélyen hidratálja.

A bőrt védi és revitalizálja a Baby Green Complex, amely teafát, búzacsírát, lucernacsírát, japán kamélia levelet, brokkolicsírát és gingko levél kivonatot tartalmaz.

Bőrtípus: száraz és dehidratált bőr, érett bőr

Te melyik napfényvédővel egészíted ki a nyári bőrápolási rutinod? Tekintsd meg a teljes kínálatunkat itt.

0