fbpx
A kulisszák mögött: vedd fel a harcot a ráncokkal koreai módra

Dél-Korea nem csak a jó marketing és a csodálatos genetika miatt lett a híres “glass skin” hazája.

Európában a K-beauty egyet jelent a sima, tiszta, látszólag pórusmentes arcbőrrel – ez azonban egy életen át tartó elköteleződés eredménye a ragyogó, egészséges bőrért. Ne feledd, ez sosem egyetlen csodaterméknek, hanem komplex bőrápolási megoldásoknak köszönhető.


Ahogyan a koreaiak teljesen másképp közelítik meg a problémás, pattanásos bőrt mint az európaiak, a finom vonalaknak és ráncoknak is megvan a saját kezelési módja, amely egyedülállóan koreai. Szöul az innovatív orvosi technológia növekvő központja, és a lézeres kezelések valamint skinboosterek piaca óriási Dél-Koreában. A koreaiak a tökéletes bőr megszállottjai!

A megelőzés kulcsfontosságú!

Sokszor viccelődök azzal, hogy a koreaiak már születésük pillanatában elkezdik kezelni a finom vonalakat és ráncokat. Az azonban tény, hogy a legtöbb koreai már nagyon korai életszakaszban preventív bőrápolási rutint alkalmaz, amelyet több irányból közelítenek meg. Mit is jelent ez pontosan?
Az alapvető higiéniai szokások mellett, mint például a fogmosás, a gyerekeket megtanítják a bőr tisztításának, hámlasztásának és hidratálásának fontosságára. Mintha az ábécével együtt azt tanítanák nekik, hogy az arctisztítás a bőrápolási rutin egyik legfontosabb része.
Legyünk őszinték, Európában a legtöbb gyereket nem tanítják meg igazán vigyázni a bőrére, amíg a pubertáskori bőrproblémák meg nem jelennek.
A nyugati megközelítés általában inkább a bőrproblémák kezelésére fókuszál, semmint azok megelőzésére. Ezzel szemben a koreaiaknak a bőrápolás az egészséges környezet megteremtéséről szól a bőr számára, mielőtt az öregedés jelei megmutatkozhatnának. Amennyiben a bőröd optimálisan hidratált, kiegyensúlyozott és olyan környezetben van, ahol a külső és belső agresszorok hatása minimálisra csökkentett, az öregedés jelei jelentősen késleltethetőek.
Ha hagyod, hogy bőröd folyton kiszáradjon, akkor biztosan megjelennek a ráncok. Ezt szem előtt tartva, a koreaiak folyamatosan hidratálják és táplálják bőrüket különböző módokon. A reggeli rutintól kezdve, a munkából történő hazaérkezés pillanatán át, egészen az éjszakai elalvásig folyamatosan használnak hidratálókat.

A K-beauty világában az erős hatóanyagok, amelyeket a nyugati fogyasztók régóta keresnek az öregedés jeleinek leküzdésére, különösen a retinol, sokkal kevésbé népszerűek, mert a koreaiak kerülik az olyan lehetséges mellékhatásokat, mint például a hámlás vagy irritáció.
A retinolt csak az elmúlt néhány évben adták hozzá a vény nélkül kapható koreai bőrápoló termékek listájához, párhuzamosan a K-beauty világszintű elterjedésével.
A bakuchiol , amely 2018 óta divatos retinol-alternatíva a nyugati világban, körülbelül 2 éve kezdett népszerűvé válni a koreai kozmetikai iparban. Személyes, bakuchiolt tartalmazó kedvencem, a Some By Mi Retinol Intense Reactivating Szérumja.
A koreai kozmetikumok legfelkapottabb összetevői közé tartoznak a peptidek, a niacinamid, a vörös ginzeng, a hialuronsav vagy a kaméleonlevél kivonat.

COSRX
Snail Peptide Eye Cream
Anua
Peach 70% Niacinamide Serum
Beauty of Joseon
Ginseng Essence Water
COSRX
Hyaluronic Acid Hydra Power Essence
Anua
Heartleaf 70% Intense Calming Cream

Dél-Korea bestseller termékei a gyulladást és bőrpírt is megcélozzák. A Centella Asiatica (ázsiai gázló) kivonattal készült kozmetikumok választéka elképesztően széles. Ez logikus, hiszen, ahogy öregszünk, bőrünk egyre hajlamosabb a gyulladásra, ami az öregedés látható jeleit okozza. Néhány figyelemre méltó cicás K-beauty remek, a teljesség igénye nélkül:

Skin 1004
Madagascar Centella Ampoule
Beauty of Joseon
Light On Serum: Centella + Vita C
Skin 1004
Madagascar Centella Tone Brightening Capsule Ampoule

A K-beauty termékek sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a nedvesség gát és a mikrobiom erősítésére a ráncok megelőzésének érdekében. (A nyugati bőrápolás lassan, de biztosan felzárkózik ehhez a trendhez.) Ez nagyon fontos, hiszen a sérült védőréteg durvává, fénytelenné és vörössé teheti a bőrt.
Íme, néhány kiemelkedő termék ehhez kapcsolódóan:

Skin 1004
Madagascar Centella Probio-Cica Intensive Ampoule
Skin 1004
Madagascar Centella Probio-Cica Enrich Cream

A fényvédelem elengedhetetlen

Egy szöuli bőrgyógyász egyszer azt mondta nekem, hogy nincs bőrápolási rutin napfényvédő nélkül. Ennek hiányában minden egyéb termék megvásárlása csak ablakon kidobott pénz, és azok használata felesleges erőfeszítés. A fényvédelem az első számú módja annak, hogy megvédd a bőröd a finom vonalaktól és ráncoktól, hiszen az UV-sugárzásnak kitett, védtelen bőr egyenes út a kollagén- és kötőszöveti károsodáshoz.
A fényvédők jelentősége és hozzáférhetősége is sokkal általánosabb Koreában. A K-beauty márkák napfényvédői selymes, áttetsző, könnyű textúrájúak és sokszor praktikus,kompakt kiszerelésűek, például cushion vagy stift formában, amelyeket egyszerűen újra fel lehet kenni.

Elkötelezettség az orvos-esztétikai kezelések iránt

Koreai bőrgyógyászok és plasztikai sebészek rendelőinek százai (!) sorakoznak Szöul Gangnam negyedének utcáin, amelyek a legújabb és legjobb módszereket kínálják a bőrproblémák és ráncok megelőzésére és kezelésére. A nagy kereslet és a lehetőségek szélesebb választéka miatt a költségek gyakran olcsóbbak lehetnek, mint Európában.

A koreaiak pedig gyakran már a húszas éveik elején elkezdik az orvos-esztétikai kezeléseket. Hetente vagy kéthetente felkeresik bőrgyógyászukat, ahol hidratáló arc- és lézeres kezeléseket vesznek igénybe, hogy bőrük ragyogó, friss és fiatalos maradjon. Az elmúlt néhány évben már az a tendencia is megfigyelhető, hogy korán elkezdik a megelőző Botoxot és a volumenpótló töltések használatát.

 

0